1. kolo OP, rozjezd na jedničku s hvězdičkou

20.10.2013 17:30

První kolo okresního přeboru nám přisoudilo roli hostů ve Velké Polomi.  Jeli jsme s veselou myslí, ale také s vědomím, že jsme loni utrpěli porážku 4,5-3,5 a že máme co vracet.  Podařilo se, po vítězství 

6-2 jsme jeli s veselou  i zpět. A teď k průběhu zápasu. 

Oba týmy se snažily nastoupit v nejsilnějších sestavách, nám chyběla Katka Skočková, domácím nenastoupila „trojka“ Jiří Klimša. Jako první bodoval  Viliam Kovácz, který zkušeně přehrál  Pavla Bymu staršího. Viliam se ukazuje  jako výrazná posila a jsem přesvědčen, že dnešní výkon v následujících kolech potvrdí. Zcela jinak vypadala partie Luboše Havlíčka s panem Holečkem. Lubošovy partie jsou vždy plné adrenalinu a divokých zápletek. Lubošovi to ale vyšlo a připsali jsme druhý bod. Pak přišly remízy Tondy Staňka a Danka Jurečka. Tonda svým klidným způsobem tlačil soupeře, ale protože rovnováha na šachovnici nebyla narušena, tak se nakonec soupeři shodli na remíze. Ono násilí na pozici se nemusí vyplatit. Danek rozehrál partii výborně a brzy získal pěšce a přivyhranou pozici s lepšími figurami. Škoda, že krásnou pozici nezúročil bodem, protože hraje moc hezké šachy a jednička na kontě by mu určitě za výkon slušela. Jedinou porážku si připsal Daniel Kubita, u kterého byla soupeřka s Elem o 226 bodů vyšším nad jeho síly. Určitě největší „divočina“ ale probíhala na první šachovnici, kde Jirka Pardy po nepříliš dobře sehraném zahájení trpěl . Naštěstí bílý přetáhl strunu a černý se z úzkých  vynalézavou hrou  dostal . Nakonec v divoké „blicce“ na půlminutě  bílý převiděl mat a Jirka prokázal kvality nejlepšího blicaře našeho oddílu. Pátý bod jsem přidal já, když jsem s pěšcem více obtěžoval černého krále. V zápletkách jsem ale mohl výhodu zcela ztratit. Černý však neviděl nejlepší řešení  a tak jsem po redukci materiálu bodoval. Poslední bodík přidal Bohouš (jako kapitán opouští palubu jako poslední ). Celou partii stál lépe, nakonec  v trochu lepší koncovce stejnobarevných střelců na rozdíl od soupeře nechyboval a zvítězil.

 
 
 

fotogalerie

(Luboš Kozák)

Diskusní téma: 1. kolo OP

Datum: 11.11.2013

Vložil: sopsznr

Titulek: オークリー




Datum: 22.10.2013

Vložil: koťátko

Titulek: K partii Daniela Jurečka

Myslím, že by se dalo pokračovat tlakem na pěšce e4 (třeba zdvojením), uhnout králem s exponovaného pole g6 a postupovat g a h pěšci. Ti budou rychlí a vítězní. Myslím tedy.

Datum: 23.10.2013

Vložil: Luboš

Titulek: Re: K partii Daniela Jurečka

No kotě, kotě. Návrh řešení je docela možný, ale doporučuji místo písmene "s" před slovem exponovaného napsat "z".
Jasně, nic proti, ale čeština je čestina :-) .

Datum: 20.10.2013

Vložil: Vítek

Titulek: poznámka k článku:

Byl jsem se dnes na zápas podívat, protože moje partie proti Šnytovi v Hrabyni skončila jako první. Kdyby si Jirka udělal nějaký repertoár zahájení tak rychle skočí o minimálně 100 ELO bodů. Dneska pěkně sejmul vítěze B turnaje Ostravského Koníka. Luboš ukazuje skvělou formu a dnes pěkná útočná oběť kvality. Bohuš pěkně vyseděl soupeře v koncovce, rád bych ji tady dal, byla dost poučná, protože soupeř se ještě mohl zajímavě bránit a neodevzdat bod tak lacino. Dankova pozice byla dost složitá i když měl navrch, myslím, že remíza byla v pořádku. Ostatní partie jsem moc nesledoval, protože už buď skončily, nebo nebyly zajímavé. PS: Docela lituji svého tipu v tipovací soutěži.

Datum: 21.10.2013

Vložil: Luboš

Titulek: Re: poznámka k článku:

To Vítek:¨
Tak synku synku lituj!!!!! A příští kolo s Darkovičkami drž palce.

Přidat nový příspěvek