2. kolo OP, Bohoušek září

12.11.2013 15:28

V druhém kole nás čekal tým Darkoviček. „Elově“ slabší, ale, jak víme,houževnatý soupeř, kterému jsme měli respekt. Vždyť nás loni porazili. Zvítězili jsme 5:3.

Nastoupili jsme v plné sestavě (když pomineme „pražandu“ Katku). Zpočátku se situace vyvíjela velmi příznivě, na všech šachovnicích byly pozice konsolidované, Danek Kubita na šesté desce obral soupeře o dva pěšce, Jirka na první získal šikovnou „malou“ kombinací čistou figuru,Danek Jureček měl zřetelnou poziční převahu. Pak to začalo .Danek Jureček–remíza-prostě, letos Danek ne a ne vyhrát. Danek(pro změnu Kubita) dovolil soupeři, ať se mu soupeř dostane věžemi na sedmou řadu- a nula v zápise u Dankova jména. Pak jsem já v ostré pozici přehlédl „půltahovou „hrozbu soupeře –a další nula. Naštěstí v pohodě hrající Tonda Staněk brzy snížil náskok soupeře na jeden bod a na ostatních šachovnicích byli všichni ostatní v pohodě vyhraní a postupně své protihráče donutili ke kapitulaci. Tedy s výjimkou Luboše Havlíčka, který připustil redukci materiálu a totálně remízovou koncovku. A tu hrál dalších čtyřicet – či snad padesát tahů. O tom, že by to mohl vyhrát-o tom se mu snít nemohlo, zatímco my všichni okolo jsme trnuli (bylo to totiž za ještě nejasného stavu), aby partii ještě „nevyzkratoval“.

Takže závěrem: vyhráli jsme, máme dvě vítězství, jsme druzí jen o skóre za vedoucím Dolním Benešovem „C“. A co si víc přát-Bohoušek (tedy náš kapitán) záři spokojeností. Aha-tak to by mohl být dobrý nadpis .

(LKK)

Zatím mi poslal partii jen Danek Jureček, kdyby se chtěl ještě někdo pochlubit, tak mi pošlete na mail (VP).

 

Jureček-Návrat

 
 
 

Diskusní téma: 2. kolo OP

Datum: 12.11.2013

Vložil: Luboš

Titulek: Raději ne

Tu svou partii raději neukazovat-být jako černý v 18. tahu +0,8 a v 22.tahu vzdávat........to mluví za vše.

Přidat nový příspěvek