Stoprocentní hosty ze Slezanu jsme bodově nedoplnili

09.11.2014 17:23

V dnešním zápase 2. Kola krajského přeboru proti BŠŠ Frýdek-Místek C jsme poprvé nastoupili v nejsilnější možné sestavě. Naopak soupeř si díky vyrovnané soupisce mohl dovolit přijet jen se dvěma hráči základní sestavy.

Doufali jsme, že by to mohlo dnes vyjít. Bohužel zápas ovlivnila rychlá prohra na osmičce, kde se Bohouškův soupeř nenechal zaskočit alechinkou a v pohodě skóroval a také dost hloupá prohra na dvojce, kde hráč s FIDE ELO skoro 2000 neumí počítat do tří a ztratil po dobře rozehraném zahájení figuru. Prohrávali jsme 0:2 a v jednotlivých partiích to bylo všelijaké. Naštěstí skóre uklidnil Pavel Hromada, který pěkně porazil Filipa Kaňáka. Na ostatních deskách to vypadalo slibně. Michal Solný na první to bílýma rozehrál pasivně a dostal se pod tlak. Pozice se dala bránit, ale Michal nemá křemíkový mozek a pozici neustál. Snižoval opět host ze Slezanu Opava Martin Pardy, který pěkně přehrál talentovanou Natálku Kaňákovou. V tu chvíli to vypadalo, že bychom mohli nějaké body urvat. Luboš Kozák získal hned ze zahájení velkou převahu, ale nevyužil maximálně možnosti, které v pozici měl. Přešel do stále velmi nadějné koncovky s pěšcem více. V časové tísni ale udělal hrubou chybu svým 40. tahem, která vytvořila prohranou pozici s pěšcem méně. Mezitím stihl prohrát i Jirka Pardy, který neudržel pravděpodobně remízovou věžovku. To znamenalo stav 2:4 pro naše soupeře a nabídka remízy od Lubošova soupeře se v jeho beznadějné pozici nedala odmítnout. Skóre alespoň kosmeticky na konečných 3,5-4,5 upravil Martin Mužík, který svého soupeře v koncovce pěkně vyseděl.

Bohužel výsledek odrazil aktuální formu hráčů. Tři body uhráli hosté ze Slezanu, zbývajících pět hráčů uhrálo jednu půlku a to ještě z milosti. Příště nás čeká rozjetá Orlová, která sice nemá elově sestavu z nejsilnějších, ale za to má v tabulce už 6 bodů.

(WIT)