Boj až do konce !

22.01.2017 22:25

Naši kamarádi z Vítkova dnes přijeli v sestavě, jako by bojovali o záchranu oni a ne my. Přijeli v podstatě v nejsilnější sestavě. Kromě Lea, který proti nám nehrál.

Na šachovnicích se brzy rozhořely tvrdé boje a trvaly až do 14h., kdy končil svoji partii Vilda.

Nejdříve jsem skončil já, když jsme se s Tondou Vlčkem dohodli na remíze. Jako kapitáni jsme se zeptali jen sami sebe a šli sledovat zbytek. Hrál jsem černýma a určitě jsem

nestál líp. S Tondou to určitě beru jako dobrou remiz.

Hned na to překvapivě vzdal Jirka Mamula. Na začátku celkem zbytečně odevzdal 2 pěšce. Potom se mu pozice hodně zhoršila, ale určitě se tam dala najít trochu protihra a zkusit nemožné.

Jirka ale neviděl žádnou možnost a vzdal. Je vidět, že se potřebuje ještě hodně vyhrát, aby mohl podstoupit tyto skutečné boje naostro. Ale určitě je dobré, že si to vyzkoušel.

Pak přišly po sobě rychle remízy Jardy Součka, Tomáše Depty a Peti Montága. Nutno říci, že všechny v remízových pozicích. Prohrávali jsme tedy o bod a dohrávali se tři partie.

Vilda na 7.šachovnici stál velmi dobře, v podstatě jsme jen čekali, kdy soupeře zařízne. Zvlášť, když byl soupeř prakticky od 15. tahu v časové tísni. Pan Staněk se na 1.šachovnici držel co se dá.Přešli do koncovky stejných střelců, ale zatímco p. Staněk měl většinu pěšců na opačné barvě, než jeho střelec, soupeř je měl na opačné. Zkušeně p. Staňka vytempoval a našel skulinku v obranném valu. Pak už se pozice rozsypala a bylo po partii. Pan Staněk ale zahrál velmi dobrou partii a každý z nás by to měl na první šachovnici těžké.

Prohrávali jsme tedy o 2 body a nejlépe jsme mohli mít remízu. Jirka Pardy opět nezklamal a hrál asi nejzajímavější partii dne. Na začátku asi 3x odmítl remízu. Pak jeho soupeř v jasně vyhrané pozici přehlédl napadení Jirkovy dámy, která poté neměla kam uniknout. Jirka se pak už jen bránil a partie přešla do koncovky stejných střelců, ale Jirka měl o 2 pěšce méně.

Po oboustranných nepřesnostech to nakonec vypadalo, že by Jirka mohl vyhrát. Nakonec ale partie bohužel pro nás skončila remízou a bylo jasné, že prohrajeme.

Vilda nakonec s kvalitou navíc těžce vydřel výhru. Určitě byl na tom líp, ale hráli už oba na jedné minutě a mohlo se stát cokoli. Soupeř už toho měl ale plné kecky a vzdal se, i když nemusel.

Takže opět se nám to nesešlo vše dohromady tak, abychom vyhráli. Minule jsme vyhráli 3 partie a stejně jsme dopadli tak, jako nyní, kdy jsme vyhráli jen jednu.

Příští zápas už opravdu jedeme do Malých Hoštic na souboj o záchranu.