Jako na houpačce

05.02.2017 15:48

Dnešní utkání 7.kola v Malých Hošticích už bylo naše existenční a pokud si chceme zahrát Okres i příští rok, měli jsme dnes vyhrát. To se nám sice nakonec nepodařilo a zápas skončil remízou, ale stále žijeme. Určitě budeme muset zabojovat stejně jako dnes ještě ve zbývajících utkáních, ale věřím, že to zvládneme. Zvláště pak, jestli za 14 dní bude hrát třeba p. Staněk.

Mužstvo určitě svoji sílu má, potvrzují to letos hlavně hosté a volní hráči. Máme ale taky slabiny, když na druhé straně některým hráčům se nedaří vůbec.

Zápas se pro nás vyvíjel ze začátku velmi, velmi dobře. Nejdříve vyhrál Vilda po 14 tazích a pak já asi po 19 tazích. Vedli jsme 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že by neměl být problém dnes vyhrát. Pak ale prohráli postupně Luboš, Monty i Jarda Souček a rázem byl na koni soupeř. Výhra Luboše nás vrátila do hry a zbývaly 2 partie. Obě byly spíše na remiz, i když Jirka na první desce stál lépe. Při dobré hře soupeře to ale spíše vypadalo na remiz. Obě pak skončily současně, když Jirka Klobouk udělal chybu a Jirka vyhrál. Do toho se vzdal p. Dubinský, i když vůbec nemusel. Přehlédl obranné tahy. Nakonec tedy opět pro nás spíš ztráta vzhledem k vývoji, ale při určité konstelaci jsme mohli ještě prohrát. Taktika byla dobrá, škoda že kluci na 3-6 desce neuhráli alespoň půl bodu. Ale to je kdyby a na kdyby se nehraje. Děkuji všem za výkon a účast, zejména pak našim ,,hostům‘‘ za 100% výkon. Ono se řekne někdy zadní desky, ale víme jak to je ,,muset‘‘ vyhrát. No a Jirka na 1.desce paráda. Zkušeně si došel pro bod. Nebýt toho, zase jsme jeli bez bodů domů.

(Robert)