Kanárek se proletěl nad Dolním Benešovem

07.02.2022 13:29

Nedělní zápas proti celku Dolního  Benešova byl pro nás z říše snů. Na zápas se nás sešlo 10 a tak jsme měli nehrajícího kapitána a rozhodčího v jedné osobě.

 

Jirka zápas ani nemusel koučovat, protože partie měli  celkem jasný průběh. První partii jsem vyhrál já,když jsem soupeřce odebral pěšce a po pár tazích jí dal mat.

 

To už byly na cestě další body, když poslední tři šachovnice měli taky materiální výhodu. Adam  získal figuru snad v 5 tahu  a tak přešel  do koncovky, kde tuto výhodu využil a tak je stále stoprocentní. Herbert získal zase kvalitu a tak pro něj nebyl problém dovést partii k vítězství, když soupeř  raději kapituloval. Další výhru si připsal Štěpán, když získal v 11 tahu figuru a s přehledem vyhrál. Tady  je dobře, že mladíci nepodcení pozici a hlídají si soupeřovi šance na protihru. Pak další bod přidal Lukáš, který využil  neznalost zahájení soupeřky a pozičně jí přehrál. Další bod na sebe nenechal dlouho čekat a výhru si připsal Vilda, když soupeře donutil k výměnám a pak si představil Tróju a svého jezdce dal  na d6.

 

Ten jezdec ochromil pozici soupeře a pak už jen zbýval matový útok. Pak bod si připsala Antonina, když nikdo neviděl jak partii vyhrát. Antonina se do pozice zakousla jako buldok a soupeře přetlačila jako Tyson. Další bod přidal Jirka, když pozice už nejevila nic víc než remízu, kterou Jirka odmítal. Soupeř pod dojmem, že mu nic nehrozí podcenil pozici a nechal si dát šach jezdcem se ztrátou dámy. Výsledek je super,ale pro soupeře přece jen troch krutý.

Danek