Mládež se znovu osvědčila

17.12.2021 21:19

Na zápas proti celku Kobeřic jsme nastoupili v poněkud slabší sestavě. Chyběl nám Jirka mladší a poslední šachovnice jsme přenechali naší mládeží. Celek Kobeřic nastoupil taky poněkud oslaben a tak jsme očekávali tuhý boj. Ten  naštěstí pro nás, ale nenastal a body přišly celkem lehce za přispění soupeřů. 

 

Vyhrála Antonina, když si nechala vzít střelce a získala dámu Výhru si připsal i Jirka, který získal podobně dámu taky. A poslední výhru získal Adam, za velmi kuriózní situace, když měl věž a pešce proti věži. Soupeř mu situaci ulehčil a dal mu celou věž zdarma. 

 

Pak už přišly jen remízy, když remizoval Herbert  prohranou koncovku. Tady bylo štěstí na naší straně  stejně jako u Adama. Pak remizoval další nováček v týmu Martin, když byl po zahájení pánem šachovnice. Pak přišlo pár nepřesností a musel zachraňovat věžovku z pešcem méně. Poslední dvě remízy jsme téměř současně uhráli já a Vilda. Obě partie měli téměř stejný ráz Po zahájení jsme  jasně dominovali Já jsem dosáhl jednoduše vyhrané pozice. Zvolil jsem špatně postup výměn a bylo po výhodě. Naštěstí to nemělo vliv na celkový výsledek. Vilda se svou pozicí naložil podobně. Pokud by našel klíčový tah hned v zahájení mohlo být po partií dříve a z lepším výsledkem. 

 

Nezbývá než dodat, ze naše mládež si za šachovnici vede dobře a doufat že nám budou dělat radost i v turnajích.

 
Danek