Oddílový přebor v rapid šachu 2012

17.04.2012 10:59

    V sobotu 14.4.2012 jsme se sjeli do hrací místnosti ve Slavkově. Samozřejmě, že ačkoliv šlo o titul oddílového přeborníka v rapid šachu, pojali jsme to spíše jako příjemné setkání k zakončení sezóny. Nechyběla teda pípa s bečkou piva. Michal v noci z pátku na sobotu připravil hlasováním vybrané chilli con carne sypané chedarem, které všem chutnalo, až na Pavla Martínka, který je na fazole "alergický". To co Pavel zameškal na texaských pálivých fazolích to mohutně nastřádal pomocí tekutého chleba.

    Samotný turnaj probíhal plynule, coby rozhodčí jsem musel jen asi 4x vstát od své partie a jít přidat dvě minuty za nemožný tah soupeře. Tempo 10min + 5 sekund za tah bylo tak akorát. Ti co byli vyhraní partii vyhráli a nemuseli se bát shazovaní na čas a já nemusel nikde posuzovat zdali někdo usiluje, nebo neusiluje o výhru. Předpokládaný konec jsem odhadoval v nejhorším případě na 16.00, ale stihli jsme to o hodinu dřív, čímž bych rád poděkoval všem hráčům za vzorný přístup.

    Konečné pořadí turnaje není důležité, protože šlo hlavně o pobavení a volnou zábavu, takže ani nebudu moc rozvádět, že jsem překvapivě vyhrál. Pivo naštěstí nemělo na moji hru výrazně záporný vliv, spíš jsem musel dávat pozor jako rozhodčí, abych správně zapisoval výsledky (seknul jsem se jenom jednou, ale naštěstí se to dalo opravit a na průběh turnaje to nemělo vliv). Druhý skončil Jirka Pardy, který prohrál jen se mnou a remizoval s pane Hajdou a celý turnaj čekal na moje zaváhání, marně. Bronzový byl Danek Jureček, který měl po pěti kolech jen jeden a půl bodu, ale mocným finišem 4 ze 4 se vytáhl nahoru.

    Vyzdvihnout bych chtěl ještě výkon Danka Kubity, který hrál pěkné šachy a získal 4 body, včetně výhry nad panem Hajdou. Potřebuje ještě získat trochu zdravé sebevědomí a zbavit se někdy zbytečně přehnaného respektu ze soupeře a bude určitě velkým přínosem pro příští sezónu.

Zde je tedy konečné pořadí:

Poř. Jméno Body
1 Pavera Vit 8.5
2 Pardy Jiri ml. 7.5
3 Jurecek Daniel 5.5
4 Hajda Jaroslav 5.0
5 Martinek Petr 5.0
6 Polak Petr 5.0
7 Solny Michal 5.0
8 Martinek Pavel 4.5
9 Kozak Lubomir 4.5
10 Kubita Daniel 4.0
11 Pardy Jiri 3.5
12 Soucek Jaroslav 3.0
13 Jonas Martin 1.0
  Schrom Erik 1.0

Podrobné výsledky naleznete na chess-results

Fotografie z turnaje jsou ve fotogalerii.