Orel Opava jako první v sezoně obral Bruntál o body

16.01.2022 17:53
Dnes jsme jeli do Bruntálu na 6.kolo KS. Dle sestav jsme byli outsideři, k tomu nejel ani Michal a hned ráno nám vypadl taky Lukáš. Domácí naštěstí taky nebyli v plné palbě. Přivítali nás vřele, dokonce počkali, až přijede druhé auto, které mělo zpoždění. Vítek narychlo sehnal Herberta, který nahradil Lukáše, který nás trochu ,,vyšplouchnul''.
Po začátku začaly partie všude bojovně a s vervou. Asi po půl hodině najednou skončil Vítek, když jsme si mysleli, že se domluvili se soupeřem na remíze. Bohužel ale Vítek přehlédl chycení figury a u tak silného hráče, jakým je p. Kárník nemělo smysl dále pokračovat. Asi po hodině hry remizovala Antonina, která dle svých slov tahala za kratší konec, pak vyrovnala hru, ale do větších šarvátek se jí nechtělo. Remizoval jsem taky já, ale podle rozboru s Jirkou u Kříže jsem to měl ještě zkoušet. Ne, že bych to hrál nějak hodně dobře, ale vytvořil jsem soupeři slabiny ve formě dvojpěšce, měl příjemnou výhodu, ale bohužel ta psychika. Tu teď nemám a tak jsem to dal za remiz. Hlavně to nezkazit no. Pak remizoval Tomáš, tam to bylo korektní. Čekal se bod od Herberta, který měl v partii navrch a při normální hře by to byla minimálně remiz. Herbert ale začal vymýšlet, oslabil si sám krále a v podstatě ještě soupeři vlezl do matu. Takže se porazil sám a bylo to 3,5:1,5 pro domácí. No nevypadalo to s námi dobře. Pavel stál podezřele. Vilda hrál profesorsky, věděl co dělá, měl svůj plán a toho se držel. Ale takto se ještě partie nevyhrávají. Musí se dotáhnout. Jirka měl koncovku, kdy každý měl věž, jinou barvu střelců a 4 pěšce. Jenže Jirka měl volného pěšce na 6 řadě a bylo otázkou techniky, jestli to Jirka prorazí. Radovali jsme se, když Pavel získal figuru a už už jsme viděli celý bod v našem mužstvu. Bohužel ale Pavel neviděl, že soupeř po dalších výměnách napadl jeho koně a Pavel neměl kam uhnout, aby o něj nakonec nepřišel. Oba soupeři už byli ve stresu a když Pavel nabídl remiz, soupeř ji ihned přijal. Takže 4:2 a už bylo jasné, že nevyhrajeme. Mezitím už Vilda našel cestu do soupeřovy obrany a prosadil pěšce na 8.řadě. Soupeř byl nucen dát kvalitu, ale pro jistotu dal Vildovi hned věž a vzdal se. Jirka našel krásnou cestu jak vyhrát, když soupeř musel obětovat střelce za 2 pěšce a pak už si výhru pohlídal. 
Takže nakonec, ač už to s námi vypadalo špatně, jsme v Bruntálu zachránili remízu 4:4. Dnes se tam dalo určitě vyhrát, ale to bychom jednak museli mít trochu více štěstí a někteří hráči (včetně mne) by museli mít lepší formu :-).
Ale zahráli jsme si a Jirka s Vildou nám dnes zachránili body.
 
Robert