Prohra o chlup na šířku

04.02.2015 18:02
Cesta do Havířova v pohodě. Jen Michal Solný při nakládce těžce nalézal slova při popisu místa na kterém konci Polní ulice se po dvoudenním hledání pravdy ve vinném moku právě nachází. Tento specifický trénink sklidil ovšem ovoce v podobě půlky / bodu nikoliv slivovice/ se silnějším Pavlem Baierem / 2091/, Michal stál lépe a s pěšcem více na první desce pěkně půlil.

Další remízka přišla záhy na opačné straně našeho stranického /pardon šachového/ zasedání. Pavel Martínek po pevném zahájení nepustil ani ve střední hře Jana Ramíka / 1990/ do žádných aktivit. Ramínka vah tudíž každý z nich zatížil stejně. Nejen Danovi, ale i Pavlovi silnější soupeři již svědčí.

Leo Műller po smrtelném zahájení zvaném „moribundus“, měl sice pika více, ale dle slov Martina Mužíka tahal za kratší konec. Leo sice hru vyrovnal, ale záhy chyboval. Jeho známý Jarek Vízner /1948/ ani pod pohrůžkou fyzického násilí na nabídku remízy odvážně nereflektoval.

Ještě trochu hůře s vyhlídkou na jakékoliv zdárné bodování na tom byl Jirka Pardy ml.. Tomáš Mohyla /2077/ hrál jak z partesu a Jirka musel bohužel také kapitulovat a položit smuteční věnec na svou mohylu.

Stav na digitální tabuli v poločase ukazuje 3 : 1 pro domácí čutálisty z OKD. Moc šancí jako tým přivézt domů body sice nemáme, ale ostatní naši ještě hrající borci obouvají kopačky s tvrdými kolíky.
 
Nejdříve díky Martinu Mužíkovi je překonán jejich bulavý gólman Marek Bulawa /1996/. Dle Martinových slov, mohl si za to i částečně sám.

Bohoušek Lorenz i přes svou výšku si neustále vyskakoval na obránce Karla Gila. Poněvadž jej to asi bavilo, vynechal zabíjející D f5 a skákací hrad dál dobýval pozvolna a to především na královském křídle. Poté vytvořil tři frontové útoky a nakonec u Karla si úspěšně griloval. Prostě předseda jak má být, ten co má „asi dobrý oddíl“.

Věžová koncovka Danovi Jurečkovi tentokrát nevyšla. Ne že by ji neuměl, ale díky vzdálenému volnému pěšci chtěl taky plně skórovat. Šel na to moc zhurta a nakonec bod bral Jiří Hurta /1798/.

Velice ostrá partie se odehrávala mezi Martiny. Náš Pardy proti havířovskému Sekáčovi měl sice opticky dva pěšce méně, ale stále tam nalézal těžké kombinace s vlastní protihrou. Nad jejich šachovnicí se kouřilo jak z temelínské chladící věže. Nakonec to rozsekli v dělbu bodu.

Havířovská klubovna včetně zázemí velice příjemná. Domácí rovněž. Jen kdyby nám dali do výslužky nějaký ten bod, bylo by to veselejší než těsných 3 ½ ku… 4 ½

LM 02.02.2015

 

 

(WIT)