První kolo okresního přeboru

06.11.2022 21:16

Los v novém ročníku nám určil celek Dolního Benešova

 

Na tento zápas jsme vyrazili plní očekávání a natěšení co v nás ještě po prázdninách šachového zůstalo.

 

Na naši sestavu nelze nic říct, protože se snažíme zakomponovat do sestav mladíky. Nám z nich chyběl jen Adam a tak ho nahradil náš nejstarší hráč Herbert.

Soupeř to měl o poznání horší, protože hrál bez dvou hráčů základní sestavy. Pozitivní je, že došlo taky na souboj mládí a ne jen na ostřílené hráče. Pokud jde o výsledek tak vyhrál Herbert, který získal kvalitu a neměl problém jí uplatnit k výhře. Jen by si mohl ujasnit, že nehrajeme bleskovky.  a zaslouženě vyhrál Štěpán v souboji mládí přetlačil pozičně soupeřku a zaslouženě vyhrál. Martin svého soupeře taky k ničemu vážnějšímu nepustil a taky získal další bod do sbírky. Jirka starší měl za soupeře velmi mladého a houževnatého soupeře, který kladl neskutečný odpor..

 

Nakonec  však ztratil figuru a byl nucen vzdát . Jirka mladší taky zvítězil ,když byl pořád na pokraji vítězství, jen soupeř nechtěl složit zbraně a pořád všechny hrozby odvracel. Nakonec pod časovou tísní a zcela nehratelnou pozici odevzdal věž  a vzdal. Remízu jsem uhrál já, když  soupeř dělal vše možné aby jí uhrál a proto mi jí třikrát nabídl.

 

Já ve své naivní představě jsem byl přesvědčen, že ho někde nachytám jsem přetáhl strunu a byl rád, že soupeř nenašel vyhrávající tah. Remízu uhrál taky Vilda, který na náš vkus mohl klidně hrát svou pozici na výhru vzhledem k aktivitě figur a slabinám v soupeřově táboře. Jediný nezdar zaznamenal Jan, který soupeřku tak zaměstnával již v zahájení a v jeden okamžik to vypadalo na zisk dámy. Do této varianty bych šel taky, protože to vypadalo na sto procent jistě. K jeho smůle tam byly vynucené tahy a tak soupeřka neměla problém je najít. Nakonec přišel její poslední vynucený tah, který veškeré Honzovo snažení zhatil a pozice se okamžitě obrátila v jeho neprospěch. Tady bylo vidět, že někdy tvořit a uvést v život  překrásnou kombinaci do příruček může vést i k prohrám. Soupeřka i přes Honzovu snahu si již výhru nenechala vzít a tak jako jediná zaznamenala výhru pro svůj tým. 

 

Nelze než vyzdvihnout náš výsledek a hlavně pokračování kvalitních výsledků naší mládeže z minulého ročníku.

Danek