První výhra áčka v sezoně

14.12.2021 13:48
3. kolo krajské soutěže
 
Zápas silně ovlivnila pandemická situace, kdy soupeř musel přijet s mnohem slabší sestavou, než kterou by byl schopen postavit, my naopak nastoupili v téměř plné síle, chyběla je Tonia, která si odskočíla na pár dní navštívit rodnou zem.
 
Rychle skončily partie na zadních dvou deskách, takže jsme mohli hrát za stavu 2-0 v klidu. Pak se mi podařilo ukončit partii na 1. stole v rekordních 11 tazích. Soupeř mě neobvyklým pořadím tahů nasměroval do gambitu, který trochu připomínal evansův. Sice jsem byl bez pěšce, ale s velmi aktivními figuramy a králem v bezpečí. Naopak soupeřův král ještě neměl střechu nad hlavou a soupeř nenašel správné pořadí tahů jak toto zařídit, zamotal se ve variantách a odevzdal mi dámu. Robert Vojvodík se z aktivní pozice dostal do koncovky těžkých figur a vzápětí do pěšcovky, která se ukázala jako remízová i díky přesné hře jeho protivníka. Tomáš Depta v možná trochu lepší pozici dal taky za remízu a drží stále neporazitelnost.
 
Zázrak se stal na 6. šachovnici, kde Pavel ve scela prohrané pozici s věží míň obdržel dárek v podobě hrubé chyby. Soupeř nehlídal volného pěšce, kterým se podařilo nakonec doutíkat do dámy za kterou musela být odevzdána nadbytečná věž a partie ještě skončila remízou.
 
Poslední dohrával Jirka, který se snažil vytěžit něco z prostorové převahy, nenašel ale správný plán a partie nakonec skončila remízou.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nakonec bojoval na druhé šachvnici Jirka, měl prostorovou převahu, ale nenašel správný plán jak toho využít a partie také skončila remízou. Konečně jsme tedy po dvou úvodních prohrách zabodovali.Velká Polom byla pro A tým snadým soustem.
 
Zápas silně ovlivnila pandemická situace, kdy soupeř musel přijet s mnohem slabší sestavou, než kterou by byl schopen postevit, my naopak nastoupili v téměř plné síle, chyběla je Tonia, která si odskočíla na pár dní navštívit rodnou zem.
 
Rychle skončily partie na zadních dvou deskách, takže jsme mohli hrát za stavu 2-0 v klidu. Pak se mi podařilo ukončit partii na 1. stole v rekordních 11 tazích. Soupeř mě neobvyklým pořadím tahů nasměroval do gambitu, který trochu připomínal evansův. Sice jsem byl bez pěšce, ale s velmi aktivními figuramy a králem v bezpečí. Naopak soupeřův král ještě neměl střech nad hlavou a soupeř nenašel správné pořadí tahu jak toto zařídit, zamotal se ve variantách a odevzdal mi dámu. Robert Vojvodík se z aktivní pozice dostal do koncovky těžkých figur a vzápětí do pěšcovky, která se ukázala jako remízová i díky přesné hře jeho protivníka. Tomáš Depta v možná trochu lepší pozici dal taky za remízu a drží stále neporazitelnost.
 
Zázrak se stal na 6. šachovnici, kde Pavel ve scela prohrané pozici s věží míň obdržel dárek v podobě hrubé chyby. Soupeř nehlídal volného pěšce, kterým se podařilo nakonec doutíkat do dámy za kterou musela být odevzdána nadbytečná věž a partie ještě skončila remízou.
 
Nakonec bojoval na druhé šachvnici Jirka, měl prostorovou převahu, ale nenašel správný plán jak toho využít a partie také skončila remízou. Konečně jsme tedy po dvou úvodních prohrách zabodovali.