Velké Sedlo 2013

14.01.2014 21:37

Rok 2013 se nachýlil ke konci a to znamená, že tu byl opět tradiční rapid turnaj na Velkém Sedle. Bylo načase, protože ty celoroční kecy Pavla Martínka, že tu vyhraje potřetí za sebou (jak říká Pavel "TRYPL") se nedaly vydržet. Očekával se velký příliv hráčů, dalo by se říci, že i rekordní účast, ale místo toho došel rekordní počet omluvenek. Mnoho šachistů zřejmě oslavilo Vánoce veseleji než jindy a dostali zaracha, to už je ale jejich problém, nás dvakrát sedm statečných si to stejně užilo. Sedm doslova, protože tolik hráčů přijelo z Orla Opava, druhou sedmičku tvořil zbytek světa.

Turnaj opět pěkně odsejpal díky profesionální organizaci, která je u takovýchto důležitých a náročných turnajů nutná. Atmosféru jistě nasajete v bohaté fotogalerii. Navíc jsem připravil i několik videí, a nechybí ani borec na konec.

Kompletní výsledky na chess-results.

1. Michal Solný (Navázal na suverénní výsledek z předešlého dne)

2. Jan Bergloviec (na turnaji díky berlím přezdívaný Berloviec)

3. Vít Pavera (opět díky několika prohrám se saláty s haluzáky (sorry Pavle a Slavoji :))

 

Ny závěr tedy slíbená videa, na prvním je prohra Petra Martínka, který byl jasně vyhraný, ale Michal ukázal svoji silnou stránku a tou je časová tíseň.

Druhé video a opět Michal v akci, opět jasně prohraný s Lubošem Kozákem. Luboš měl lepší pozici a o 5 minut víc času. Vsadil jsem se o pivo, že Luboš s Michalem ještě prohraje (promiň Luboši). Nakonec to mělo divoké rozuzlení včetně přehlédnutí matu v závěru (Dh8#).

A v třetím videu přichází borec na konec KM Pavel Martínek. Koncovkářský Mistr předvede, jak se s výrazně lepším časem prohrává triviální koncovka. Od šesté minuty je to zvláště poučné.

(Chci je upozornit, že se zveřejněnými videi nechci nikomu vysmívat, nebo někoho zesměšňovat, sám můžu být rád, že mé partie nikdo nenatáčel.)

Diskusní téma: Velké Sedlo 2013

Datum: 15.01.2014

Vložil: Luboš

Titulek: salát z orlíka píše taky

Je to moc hezké a milé, člověk se poučí :)))).
Slávku-příští rok jim to všem nandáme (a my si dáme jednu velmistrovskou remízku,ne?)........

Datum: 14.01.2014

Vložil: Slavoj

Titulek: salát píše

Moc pěkný popis i videa, ale ta fotogalerie a komentáře k ní nemají chybu. Kdo nebyl, určitě lituje :) Jo a Víte, 3 x po sobě na stejném turnaji s jedním a týmž salátem vyhrát a tím jej připravit o hmotné statky už není haluz :)

Přidat nový příspěvek