Zhodnocení sezony krajské soutěže A 2023-24

07.04.2024 21:25

Letošní sezóna se zdála nezvykle dlouhá, ale to byl asi jen takový pocit. Naše 4.místo beru určitě jako úspěch, i když jsme neobhájili loňské stříbro.
Řekl bych ale, že soupeři byli letos více našlapaní a lační po úspěchu. Ke cti nám slouží, že jsme jako jediní porazili pozdější vítěze ze Slezanu a taky proti Benešovu a Krnovu jsme zahráli dobré zápasy, které jsme
prohráli tím nejtěsnějším rozdílem. Oproti loňsku jsme taky poztráceli nějaké body s dalšími soupeři a tak je z toho krásná ,,brambora’’.

Kdybych měl hodnotit mužstvo, tak musím určitě vyzdvihnout pravidelně hrající kluky. Plný počet utkání máme já, Jirka Pardy a Vilda. Vilda přitom přinesl do týmu krásných 7 bodů a tolik už uhrál jen Martin Pardy, který byl pro
nás letos opravdu dobrá posila a bez něj bychom byli asi trochu níže. On a Vítek odehráli oba o 2 utkání méně. Oproti jiným letům se tolik nedařilo Jirkovi Pardymu, ale věřím, že to byl jen takový blbý rok a příští sezónu opět
chytne fazónu. Vítek pěkných 56%, já nic moc, ale zachránil jsem alespoň 40% v posledních kolech. A bodů mohlo být i více, kdybych nehrál zbrkle. No aspoň že to kapitánování mi jde :-).
Pak je tady náš držák Tomáš Depta, který ani jednou neprohrál a odehrál 7 zápasů, uhrál krásných 64%. Adam Kovalčík 6 zápasů a 2,5 bodu. Musí více hrát a ono to přijde.
Musím pcchválit i posilu Danka, který když nastoupil, tak vždy vyhrál a pomohl k výhře. Uhrál 4/4. Honza Petkov díky studiu nemá moc čas na šachy, ale i tak díky za odehrané 4 utkání a 2,5 bodu.
No a pak tu jsou 3 zápasoví - Michal 2/3, ten moc nemá na šachy čas, Antonina 2/3, to je super při mateřské a Pavel Martínek 1/3. Pavlovi se moc nedaří a potřeboval by stejně jako já více potrénovat.
Ostatním děkuji za účast, za pomoc, když někdo chyběl a oni naskočili. Peťa Polák mi vytrhnul trn z paty, když jsme neměli auto na poslední venkovní utkání a ještě vyhrál, v prvním kole pomohl i Leo a pak v Bruntále Petr Martínek.

Všem tedy velice děkuji za vzornou reprezentaci klubu a těším se na příští ročník, kdy nás posílí náš odchovanec Lukáš Fryč. Pokud by i nadále chtěl za nás hrát Martin Pardy, můžeme mít celkem zajímavý tým, který opět může bojovat o příčky nejvyšší.

Konečná tabulka

Robert